poster_Daria Vassilyanska70 живописни творби и 23 голямоформатни рисунки ще бъдат показани в галерия “Борис Георгиев” – Варна от 8 до 31 юли 2014 г. 

preview preview preview preview preview preview preview previewphotos  Alexander Nikolov

The opening of the exhibition ‘Smiles and Grimaces’-photos

 

 

Bulletin_4_2014-27_Daria Vassilyanska copy

 

 

Слово на Пламен Аврамов при откриването на изложбата

Изкуството на Дария Василянска винаги ми е въздействало и вълнувало със своята дълбочина на чувствата, емоциите, страстта, топлотата, обичта и съпричастността към най- човешките страни от днешното ни битие, с които е изпълнено то.

Разглеждайки настоящата изложба “Усмивки и гримаси” и спирайки се пред нейните чудесни картини, можем да открием освен многообразието на днешния ден, критичния и остър поглед към проявяваните човешки слабости и греховност, а също и завидния професионализм, с който авторката изгражда своите живописни платна. Нейното голямо творчество ни показва как по неоспорим начин може да се пренесе най – доброто от традицията, от добрите примери, постигнати преди настоящето, и това ме кара да бъда уверен, че такова изкуство може да  живее доста дълго занапред. Това  изкуство е един много верен урок за по – младите художници, но показва също, че в изкуството няма млади и стари.

Много се радвам, че Дария направи този своеобразно красив летен подарък на нас и на жителите и гостите на гр. Варна със своято прекрасна изложба, точно тук, в ГХГ. Благодаря й най – сърдечно за това и желая на нея и цялото й сплотено артистично семейство да са здрави и силни, и все така всеотдайни на изкуството, защото, надявам се, всички ние имаме нужда от това…

Приветствие от гл. ас. Татяна Цветкова и екипа на Дома на хумора и сатирата в Габрово

Уважаема г-жо Василянска,

Скъпа приятелко,

Честита поредна изложба! Сигурни сме, че тя ще се превърне в събитие за ценителите на изящното изкуство и с нея отново ще зарадвате многобройните си почитатели.

Съжаляваме, че тази вечер не можем да присъстваме на откриването на изложбата Ви “Удмивки и гримаси” и лично да Ви поднесем нашите почитания. Считайте обаче, че духом сме с Вас и Ви подкрепяме във всяко начинание.

Горди сме с прекрасната колекция от 8 Ваши творби, които присъстват във фонда “Хумор на народите” на Дома на хумора и сатирата. Всяко докосване до таланта Ви ни носи неимоверно удовоствие за сетивата и безценно духовно обогатяване.

На добър час на изложбата!

Advertisements

0 Responses to “exhibition ‘Smiles and Grimaces’ 2014/ Varna City Gallery”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Daria Vassilyanska

Free – lance artist. Works in the field of easel painting, stage design, monumental - and decorative mural painting, decorative applied projects.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3 other followers

Advertisements

%d bloggers like this: